Χαλάρωση των μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση

Μετά το άνοιγμα των σχολείων και παρά την πορεία της πανδημίας το Μαξίμου εξετάζει χαλάρωση των μέτρων με εστίαση και γήπεδα να απασχολούν σε πρώτη φάση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την εισήγηση των ειδικών που συνεδριάζουν την Τετάρτη προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο «τραπέζι» βρίσκονται δύο βήματα χαλάρωσης των περιορισμών:

  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).
  • Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.

Την Τρίτη (11/01) οι ειδικοί πραγματοποιούν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη, για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον και την 16η Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ/EUROKINISSI
  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί